- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 1.6 |
Vejce celá průměr | 20 |
Česnek | 1 |
Špenát krájený mražený | 120 |
Mléko polotučné průměr | 60 |
Mouka pšeničná hladká | 7 |
Cibule | 8 |
Těstoviny průměr syrové | 100 |
Uzený bok | 100 |
Olej běžný (průměr) | 10 |
Dochucovadla:
sůl, pepř mletý
Energetická hodnota celkem: 3651 kJ
Bílkoviny (g): 33,
Tuky (g): 45,
Sacharidy (g): 82,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 4
Postup přípravy
Uzený bůček uvaříme doměkka, vykostíme a nakrájíme na kostičky. Těstoviny uvaříme v osolené vodě skoro doměkka. Uvařené scedíme a propláchneme studenou vodou. Částí tuku vymastíme pekáč. Na zbylém tuku osmažíme dorůžova očištěnou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme prosátou mouku a usmažíme světlou zásmažku. Zalijeme ji mlékem, osolíme, opepříme a dobře provaříme. Do uvařené omáčky přidáme špenát, povaříme ho, okořeníme utřeným česnekem, dochutíme solí a spojíme s těstovinami a nakrájeným bůčkem. Vymaštěný pekáč naplníme směsí, zapečeme a zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a dopečeme dozlatova.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.